17 uker <3

God morgen i dag er jeg 17 uker gammel i mammas mage <3
Nå kan babyen din både suge på tommelen og holde seg selv i hånden. Armene har vokst slik at hendene kan møtes på tvers over brystkassen.

Babyen er nå rundt 17 centimeter lang og veier 180 gram. Den er omtrent på størrelse med en appelsin.

Babybæsj

Babyen bygger opp bek i tarmen sin. Dette er en propp som hindrer at den skal bæsje på seg inne i mors mage. Beken lages av gallefargestoff og avfallsstoffer som babyen skiller ut når den drikker fostervann. Dette kommer ut etter fødselen.

Tørst baby

Stadig mer av skjelettet omdannes til hardere bein, og fingeravtrykkene utvikles som små mønstre på finger og tær.

Nyere studier viser at foster helt ned i denne alderen kan kjenne seg tørst.

Morkaken din vokser seg stadig større. Gjennomsnittsvekten ved fødsel er 500 gram.

Du kan kjenne øvre kant av livmoren omtrent halvveis mellom skambeinet og navlen. Du har høyst sannsynlig blitt større. Det er vanlig å legge på seg cirka en halv kilo i uken i denne perioden.

Kanskje er du nødt til å kjøpe en ny BH?

Hovne slimhinner

Mange gravide sliter med tett nese. Dette kommer av at slimSlimhinnene, både i nesa, tannkjøttet og i underlivet, blir generelt litt skjørere og blør lettere fordi de er påvirket av hormoner. Noen opplever for eksempel småblødninger etter samleie.

Ta for sikkerhetsskyld kontakt med lege eller jordmor om du opplever friske blødninger fra skjeden.

UKENS MAMMATIPS: Kjøp en nøytral massasjeolje som kan brukes daglig. Smør og stryk på den voksende magen og de slitne føttene dine.

UKENS PAPPATIPS: Hva er dine navnefavoritter? Lag ei liste på fem guttenavn og fire jentenavn ? og gi lista til den vordende mor. Vent på responsen. hinnene i kroppen er mer hovne. En saltvannsspray kan hjelpe mot dette problemet.

 

 


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits